Recept met zeebaars

Zeebaars| Basilicum| Granny Smith | Haringkuit | Appeldiksap

KLIK HIER voor de stap voor stap foto’s

 

Tartaar van zeebaars

400 gram zeebaarsfilet fijn gesneden

50 gram olijfolie

Zest van twee limoenen

Peper en zout naar smaak

Snij de zeebaars in fijne blokjes en maak deze aan met de olijfolie, limoen cest en peper en zout naar smaak. Maak met behulp van een stekerring een mooie ronde vorm.

Basilicum crème

225 ml. basilicum olie

25 ml. sushi azijn

40 gram eiwit

50 ml. water

Zout naar smaak

Voeg de sushi azijn, eiwit, water en zout in een hoge beker samen. Zet de staafmixer op de bodem en voeg de basilicum olie toe. Zorg ervoor dat je de staafmixer op de hardste stand zet. Je voelt weerstand wanneer je de staafmixer rustig naar boven beweegt. Nu ontstaat er een emulsie van alle ingrediënten.

Crème fraîche

225 ml. neutrale olie (bijvoorbeeld soja olie)

125 gram crème fraîche

25 ml. sushi azijn

40 gram eiwit

50 ml. water

Zout naar smaak

Voeg de sushi azijn, crème fraîche, eiwit, water en zout in een hoge beker samen. Zet de staafmixer op de bodem en voeg de neutrale olie toe. Zorg ervoor dat je de staafmixer op de hardste stand zet. Je voelt weerstand wanneer je de staafmixer rustig naar boven beweegt. Nu ontstaat er een emulsie van alle ingrediënten.

Granny Smith

2 Granny Smith appels

0,5 liter water

100 gram kristal suiker

Snij de appel in de breedte in mooie plakken en steek deze uit met bijvoorbeeld stekerringen (of een koffie kopje). Leg nu in het water met de suiker en zet in de koeling tot de appel mooi transparant wordt.

Vinaigrette van appeldiksap

0,25 liter Biologische appeldiksap

10 ml. Sushi azijn

Peper en zout naar smaak

Meng bovenstaande ingrediënten en zet apart.

Maak het gerecht af met topjes kervel en bieslook, steek er croutons in voor de bite en dresseer de vinaigrette. Serveer zoals afgebeeld of naar eigen inzicht.

Veel kookplezier toegewenst en laat het smaken!