Een avondje culinair entertainment

“Een modern restaurant met een klassieke Franse keuken”

Zo omschrijft Rick May het restaurant dat hij begin september overnam van de vorige eigenaar. “Hét adres om een avondje culinair te genieten!”

Overname
“Restaurant Fris bestaat inmiddels alweer tien jaar en zelf sta ik er al sinds 2014 in de keuken. Van jongs af aan ben ik al met koken bezig en het is altijd een droom geweest om een eigen restaurant te runnen. Toen de vorige eigenaar aangaf ermee te willen stoppen, heb ik deze kans met beide handen aangegrepen en heb ik Fris overgenomen.”

Een frisse wind?
“De opzet van het restaurant is in grote lijnen hetzelfde gebleven, maar er is wel een ‘frisse wind’ doorheen gegaan. Zo hebben we het interieur iets aangepast aan de huidige tijd en is ook ons logo wat strakker geworden. Maar verder kunnen de mensen dezelfde kwaliteit van ons verwachten tegen een mooie prijs en dat zowel bereid als geserveerd door grotendeels vertrouwde gezichten.”

“Lege borden zijn het grootste compliment dat je kunt krijgen”

Keuken
“In Fris voeren we een klassieke Franse keuken met hier en daar wat verrassende wereldlijke invloeden. We maken echt alles zelf van dagverse en, waar mogelijk, biologische producten. Passie en respect voor het product staan bij ons voorop en dat proef je. Niet al te veel poespas, maar juist hele pure smaken. Smaken die passen bij het seizoen aangezien we zeer seizoensgebonden werken. De kaart wisselt dan ook om de acht weken zodat er iedere keer weer nieuwe, verrassende gerechten op het menu staan.”

Lees het hele artikel op Haarlem Bruist