Fris gezicht | Danny Biesot

Een nieuw Fris gezicht in de keuken van Fris, of toch niet?

Danny begon 5 jaar geleden als leerling in de keuken van Fris en is nu terug als keukenchef en rechterhand van Rick May. Alhoewel hij destijds graag wilde blijven is het als kok belangrijk om meerdere bedrijven en jezelf te ontdekken. Maar eigenlijk wist Danny het altijd al; ooit kom ik terug bij Fris!”.

Wij stelde Danny 4 vragen:

1) Bij welke bedrijven heb je de afgelopen jaren gewerkt?
Na Fris heb ik 2 jaar gewerkt voor collega JRE restaurant Basiliek*. Hier heb ik veel geleerd maar ook mijzelf ontwikkelt. Daarna heb ik 1,5 jaar bij Restaurant Vinkeles* gewerkt waar ik zoveel heb geleerd qua structuur aan zowel de warme kant als in de patisserie. Hier heb ik echt geleerd om een gerecht helemaal te finetunen. Daarna ben ik aan de slag gegaan als sous chef bij Grahams kitchen. In ieder bedrijf waar ik heb gewerkt heb ik de patisserie gedaan, Dat is echt wel een passie van mij!

2) Wat is jouw doel bij Fris? 
Ik ben een rustige jonge man, vol energie en zeer gedreven. Samen met Rick wil ik het maximale uit Fris halen en samen met het team te streven naar perfectie!

3) Wie is Danny en aan welke gerechten gaan de gasten jou herkennen? 
Rick zijn gerechten zijn puur zonder poes pas met hier en daar Aziatische invloeden. Daar sluit ik mij volledig bij aan en kan ik mezelf heel erg in vinden. Het belangrijkste is het hoofdcomponent met maximaal 2-3 garnituren met een saus waar je een wauw effect bij krijgt. De patisserie is en blijft mijn specialiteit dus een goed dessert en smaakvolle friandises daar ga ik mijn best voor doen!

4) Waar mogen we Danny echt voor wakker maken?
Heel cliche maar een verre reis of een reep chocolade haha!

Willen jullie meer over Danny weten? Loop na het diner even de keuken in of stel je vraag gewoon hieronder!