Fris Gezicht | Patrick Rijnders

Een nieuw Fris gezicht in de bediening van Fris, of toch niet?

Na een aantal jaren ervaring te hebben opgedaan bij een paar top zaken is nu ook Patrick Rijnders terug in de Fris familie! Voor diegene die Patrick nog niet kennen of even hun geheugen willen opfrissen stelde we hem 4 vragen.

1) Wie is Patrick aan tafel en wat voor ervaring wil je de gasten van Fris meegeven?

Aan tafel ben ík mezelf. Door de jaren heen ontwikkel je jezelf in een assemblage (lees: samenstelling van verschillende druiven). Zo wil je aan de ene kant je gastheerschap naar voren laten komen en tegelijkertijd zo natuurlijk mogelijk overkomen. In mijn geval de klassieke stijl in een nieuw modern jasje steken. Ik wil dat gasten ten alle tijde laten voelen dat ze bij mij echt welkom zijn. Professioneel maar in een ongedwongen, amicale sfeer.

2) Wat deed je doen besluiten om terug te komen bij Fris?

Fris is mijn bakermat sinds ik begon op zestien jarige leeftijd. Ik heb hier alle stadia doorgemaakt. Van stagiair naar afwasser, leerling, chef de rang en uiteindelijk teruggekeerd als maître. Na een metamorfose van het interieur en een aantal nieuwe gezichten is het één en ander veranderd maar nog steeds de familiare sfeer waar ik toen van hield is er nog.

3) Welke ervaringen heb je meegenomen de afgelopen jaren?

In de drie jaar dat ik elders heb gewerkt stond ik in klassieke zaken als de Vrienden van Jacob* waar ik mijn technische kant meer heb ontwikkeld maar ook in eigentijdse zaken van hoog niveau als ML* waar ik leerde om meer mezelf te zijn aan tafel. Verder heb ik bij Imko’s Puur Zee de viskeuken leren kennen en veel geleerd over wijn. Alle facetten zijn aan bod gekomen, immer dankbaar daarvoor.

4)Wat moeten de gasten echt weten over Patrick?

Ik ben een echte wijnliefhebber en gastronomisch sta ik altijd aan. Eten, drinken en goed gezelschap staan al mijn hele leven, zowel qua werk als in privé altijd centraal.  Klassieke muziek  speelt ook een grote rol in mijn leven, hier luister ik graag voor het werk of na het werk naar en kom dan heerlijk tot rust.

Willen jullie meer weten over Patrick? Je mag hem tijdens het diner alles vragen of stel je vraag gewoon hieronder!