Recept met filet american

Filet american van Kalf met knolselderij, schorseneer en jus van piccalilly 

4 personen

Filet americain
350 gram Kalfsoester fijngesneden
100 gram Mayonaise
3 gram Fijn zout
6 slagen Peper
4 gram Paprikapoeder
5 gram Gladde mosterd
Theelepel worcestersaus
1 Eidooier

Snij de kalfsoester heel fijn dan vermeng met de bovenstaande ingrediënten tot een smeuïge filet americain. Controleer de smaak en zet apart tot gebruik.

Knolselderij crème
1 stuk Knolselderij
2 dl. Melk
2 dl. Room
Snuf zout

Schil de knolselderij en spoel het overige zand eraf. Snij nu in gelijke blokken en breng met de melk, room en zout aan de kook met gesloten deksel. Draai het vuur zacht en kook de knolselderij gaar. Zeef en pureer in de blender met iets vocht. Let op, de crème moet stevig zijn en niet te vloeibaar.

Chips van schorseneer
2 stuks Schorseneer
5 dl. Sojaolie

Spoel de schorseneer goed schoon met een borstel tot het zand volledig verwijderd is. Schil nu met een dunschiller of een Chinese mandoline dunne plakjes. Verhit de olie tot 165 graden en frituur de schorseneren chips tot ze mooi goudbruin zijn. Giet ze af en bestrooi direct met zout.

Piccalilly jus
1 potje Kesbeke piccalilly
5 dl. Kippenbouillon

Pureer de piccalilly samen met de kippenbouillon in de blender of met behulp van een staafmixer tot een gladde jus. Controleer de smaak en voeg eventueel nog iets zout toe.

¼ Bosje bieslook gesneden

Maak het bord op zoals afgebeeld en schenk de jus van piccalilly ervoor. Bestrooi de schorseneer chips met gesneden bieslook.

Veel kookplezier toegewenst en laat het smaken!